Live: Phils Music Laboratory

Philipp Rüttgers – Music Lab

Rijkgeschakeerd muzieklaboratorium van pianist, componist en North Sea Jazz-laureaat Philipp Rüttgers. ‘Ritmische variaties zijn legio, nieuwe perspectieven worden geopend, schitterend!’ (Jazz & Mo’).

Dat wij in een speciale tijd leven weet musicus Philipp Rüttgers al lang. Behorende tot generatie y probeert hij al langer om te gaan met kwesties als “de kloof tussen arm en rijk”, “het milieu” en “empathie”. In plaats van naar een duidelijk antwoord te zoeken kiest hij voor het onderzoeken van de emoties die de dagelijkse wereld beheersen. Uitingen van frustraties en onzekerheden spelen een grote rol, de vechtpartij tussen ons zelf en onze hersenen, maar ook het bewust tonen van positivisme en vreugde in ons leven.

Tijdens het componeren heeft Philipp deze emoties in de muziek gestopt en zo een eigenwijze en unieke klankwereld voor zijn Music Laboratory weten te creëren. Iedere compositie vertelt een verhaal zonder woorden. Met titels als Rage, Ambiguous Times, Changing Landscapes en The Agile Mountain Goat gaan de composities over wereldpolitiek, duurzaamheid en maakt Phil’s Music Laboratory een diepe buiging voor moeder natuur. Tekenaar Probo Guritno uit Jakarta heeft de Titels op zijn persoonlijke manier geïnterpreteerd en een indrukwekkende album hoes gemaakt. Het resultaat is een accuraat album met alerte composities van deze tijd.

Phil’s Music Laboratory bestaat uit de laboranten Philipp Rüttgers op piano, Allison Philips trompet, Miguel Boelens alto/soprano sax, Nils van Haften tenor sax/basklarinet, Kobi Arditi trombone, Tobias Nijboer bas en Felix Schlarmann drums. Waar het eerste album bestond uit een concertopname, is deze keer gekozen voor de prachtige akoestiek van de befaamde Fattoria Musica studio in Osnabrück. Achter de knoppen specialist Chris Weeda die de warme sound van het ensemble als geen ander weet te vangen. Een onvermoeibare ritmesectie met daar overheen prachtige arrangementen en levendige solos. De zeven musici brengen hun eigen identiteit mee en creëren zo de nodige wrijving die wij ook in het alledaagse vinden.

starts: 22.30